Travel

Piazza Navona

Piazza Navona is een van de bekendste pleinen van Rome. Dit komt omdat deze beschikt over drie fonteinen, gezellige restaurants en vele belangrijke gebouwen. Dit plein is dan ook een bezienswaardigheid die je niet wilt missen tijdens een citytrip naar Rome!

De Piazza Navona is gelegen in het hart van Rome en staat bekend om zijn mooie fonteinen. Op dit plein vind je namelijk de Fontana dei Quattro Fiumi, de Fontana del Moro en de Fontana del Nettuno. Deze fonteinen zijn ontworpen door beeldhouwer Gian Lorenzo Bernini en zijn echt een aanrader om te bekijken. Ook als je niet van fonteinen houdt, is het plein een bezoek waard. Dit komt doordat er vele mooie gebouwen en restaurants zijn gelegen. Er zijn verschillende restaurants te vinden, waar je tijdens je bezoek kunt genieten van een heerlijke lunch of diner.

Op de plek van Piazza Navona werd in 86 voor Christus een stadion aangelegd. Dit stadion was bedoeld voor atletiekwedstrijden. Hier werden ook zeegevechten nagespeeld waarbij het stadion onder water werd gezet.

Waar vind je Piazza Navona?

Piazza Navona is centraal gelegen in Rome, ook is het een plek dat je ieder moment van de dag kan bezoeken. Wel zijn er bezienswaardigheden met beperkte openingstijden. Dit zijn Sant’Agnese in Agona, het Museo Di Roma en Stadio Di Domiziano.

Je kunt Piazza Navona te voet bereiken, omdat het centraal gelegen is in Rome. Ook kun je dit plein met het openbaar vervoer bereiken door uit te stappen bij halte Spagna.