Tuin

Laurierhaag

Vind je het ook zo vervelend dat voorbijgangers en buren zo bij jou in de tuin of door het raam naar binnen kijken? Of mis je wat groen om je heen als het buiten kouder wordt? Een groot voordeel van een laurierhaag is dat deze nooit zijn bladeren verliest en altijd mooi groen en vol is. Je hebt met de Prunus laurocerasus dus elk seizoen gegarandeerd een groene omgeving en privacy. En ook best fijn, geen enorme berg bladeren die je tijdens de herfst moet opharken.

Een populaire plant voor het aanleggen van een haag of tuinafscheiding is de buxus. Helaas is deze plant sinds 2005 onderhevig aan verscheidene ziekten. Steeds meer mensen zijn daarom op zoek naar een goed alternatief die de aangetaste buxus vervangen kan. De laurierhaag is zeker een goed buxus alternatief. Deze makkelijke haagplant is altijd mooi groen en vol en is daarom de ideale tuinafscheiding.

Het snoeien van de laurierhaag

Het snoeien van de laurierhaag rotundifolia kun je het beste snoeien in de lente of in de herfst. Dit kun je het beste doen met een snoeischaar. Een heggenschaar zal de grote bladeren beschadigen. Knip dus alleen takken door met een snoeischaar. Wordt de laurierhaag rotundifolia echt te groot? De laurierhaag kun je ver terug snoeien. Tot wel 40 centimeter boven de grond. Hierna zal hij weer prachtig uitlopen.

De laurierkers is geen moeilijke haagplant. Vrijwel elke laurierhaag kan in zowel vochtige als droge grond staan, is winterhard en doet het goed in de zon en schaduw. Als je een Prunus zoekt die zeer goed bestand is tegen zowel schaduw als vorst, kies dan voor de laurier Herbergii. Wat voor elk type Prunus laurocerasus geldt: liever geen natte voeten. Dan gaan de wortels rotten en dat komt de uitstraling van de laurierhaag niet ten goede. Met een laurierhaag ben je ook verzekerd van een sterke haag. Ze kunnen namelijk goed tegen een stootje.